Curs obligatoriu pentru lucrătorii din următoarele domenii:
- tuturor categoriilor de lucrători din industria alimentară, inclusiv pentru cei care comercializează şi transportă produse din industria alimentară (alimentaţie publică şi a colectivităţilor – toate nivelele)
- persoanelor din serviciile de curăţenie din unităţile de asistenţă medicală, a colectivităţilor de copii şi tineri, unităţi de cazare hoteluri, moteluri, cabane, etc.
- persoanelor din producţia şi distribuţia apei potabile, inclusiv a apei potabile îmbuteliate
- persoanelor din cadrul serviciilor de îngrijire corporală (coafor, frizerie, manichiură pedichiură, cosmetică, masaj, etc.)
- persoanelor din cadrul serviciilor de tip dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare.
Reglementări specifice
Ordin nr. 2209/4469/2022 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea si certificarea instruirii profesionale a personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena
ATENTIE! Hotărârea de Guvern nr. 857/2011, publicată în Monitorul Oficial nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementează sancţiunile aplicabile în cazul nerespectarii normelor de Igienă!!
Lipsa unui certificat de instruire profesională privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă se pedepseşte cu o amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajează personal căruia îi lipseşte această atestare.
Tip certificat obţinut
Certificat de absolvire (emis de M.S., M.E.N., D.S.P.), având valabilitate 3 ani de la data susținerii examenului de absolvire.
Acte necesare la inscriere: Carte de identitate, Certificat de nastere si Diploma de studii
Suntem autorizati pentru urmatoarele module:
Modulul nr. 1 Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de producţie, depozitare, transport şi comercializare a alimentelor, inclusiv alimentaţie publică şi a colectivităţilor;
- Nivelul I – Instruirea managerilor, directorilor pentru asigurarea calităţii, șefilor de secție, de producție, etc., din unităţile cu profil alimentar și din unitățile de alimentație publică și colectivă
- Nivelul II – Instruirea operatorilor din industria alimentară și din unitățile de alimentație publică și a vânzătorilor din unitățile cu profil alimentar.
- Nivelul III – Instruirea personalului de îngrijire din sectorul alimentar și din unitățile de alimentație publică și colectivă
Modul nr. 2 – Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de curăţenie:
- în unităţi de asistenţă medicală,
- în colectivităţi de copii şi tineri,
- în unităţi de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.),
- în cabinete de înfrumusețare corporală, piercing si tatuaj;
Modulul nr. 3 – Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii în domeniul apei destinate consumului uman: producţia şi distribuţia apei potabile şi apa din fântânile publice, producţia apei îmbuteliate;
Modulul nr. 4 – Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii pentru spații in care au loc activități de îmbăiere sau înot de agrement, formativ sau sportiv, precum şi servicii pentru tratarea şi dezinfecția apei din bazine de înot şi piscine;
Modulul nr. 5 – Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii in cabinete de înfrumusețare corporală, reglementate prin ordinul nr. 1136/2007 privind aprobarea normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporală:
- Nivelul I – Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de tratament şi machiaj cosmetic, epilare, frizerie, coafură şi bărbierit
- Nivelul II – Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de manichiură şi pedichiură
- Nivelul III – Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de piercing, tatuaj, micropigmentare.
Modulul nr. 6 – Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii tip dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare
- Nivelul II – Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de dezinsectie şi deratizare